Houtverduurzaming:

Natunol

Een houtimpregneermiddel op basis van natuurlijke oliën en harsen. Natunol penetreert zeer goed in het hout en heeft een voedende, vochtwerende werking. Beschermt tegen houtrot, insectenvraat, uitdroging en scheurvorming en is schimmel- en algenwerend.

Natunol is laag viskeus en makkelijk te verwerken. Eindresultaat na droging is een warme goudgele tot goudbruine kleur. Voor buitengebruik, toe te passen op bijvoorbeeld houten schuren, schuttingen, omheiningen, beschoeiingen en steigers. Natunol kan op diverse houtsoorten gebruikt worden.

Stockholmer teer

Een originele Zweedse donkerbruine houtteer van hoge kwaliteit ter bescherming van zachte houtsoorten. Houtteer conserveert hout en geeft het een
karakteristiek natuurlijk aanzien.

Stockholmer teer van Bohus Coatings is een zuiver natuurproduct en bestaat voor 100% uit houtteer.

Stockholmer teer mild gebrand

Een traditioneel gestookte houtteer, waarbij voornamelijk de harsrijke stobben van de grove den gebruikt worden. Resultaat is een zuivere goudbruine houtteer met een verhoogd harsgehalte.

Stockholmer teer mild gebrand wordt gebruikt ter bescherming van zachte houtsoorten daar waar verhoogde
eisen worden gesteld aan kleur en prestatie.

Verdunnen en reinigen:

BIAL 168

Verdunt en reinigt effectiever dan terpentine, het milieuvriendelijke oplosmiddel. Een verdunnings- en reinigingsmiddel op basis van vetzuur methylesters vervaardigd uit natuurlijke plantaardige grondstoffen. BIAL 168 is biologisch afbreekbaar, niet vluchtig, geurarm en niet schadelijk voor de gezondheid en het milieu.

BIAL Premium

Verfadditief, verdunt en stimuleert de droging en doorharding van verf.
Vervaardigd uit plantaardige grondstoffen. BIAL Premium is biologisch afbreekbaar, niet vluchtig en geurarm.